Velkommen til Ærø

En velkomsthilsen fra borgmesteren (Foto: Hanne Juul / Aller foto & video)

Velkommen til Ærø 

Danmark har mange dejlige øer. Men kun én som Ærø. Her er der højt til himlen og plads til at tænke store tanker. Her kan du skabe det liv, du drømmer om med fokus på det, som betyder mest for dig. Flere og flere får øjnene op for vores velfungerende helårssamfund og ser alle de muligheder og den store frihed, et øliv kan tilbyde.

I både 2020 og 2021 oplevede vi en stigende tilflytning, som betyder at vores dejlige ø har positive tilflyttertal. Mange vælger at flytte permanent til Ærø efter at have oplevet øen som feriegæst. Fælles for de fleste tilflyttere er drømmen om et harmonisk liv. De ønsker sig en hverdag fyldt med tryghed, frihed og ikke mindst tid. De ønsker at skabe bedre balance mellem arbejde og fritid og at bo midt i en helt fantastisk natur, hvor nye oplevelser venter uden for hoveddøren hver eneste dag. 

Flere og flere, der er født og opvokset på Ærø, vender hjem igen, når det er tid til at stifte familie. Det er både opløftende og meget forståeligt. For et børneliv her på øen er noget helt særligt. Vi har tilmed de mest tilfredse forældre i hele Danmark, når det gælder vores dagtilbud, viser en stor undersøgelse fra 2022.

Det kan godt være at Ærø Kommune er en af Danmarks allermindste kommuner, men det forhindrer os ikke i at tænke store tanker og have visionære planer for fremtiden. Især når det gælder bæredygtighed og vedvarende energi, som er områder, hvor vi arbejder strategisk med ambitiøse projekter. 

Mulighederne er mangfoldige, når det gælder arbejde og iværksætteri og flere ærøske virksomheder har de seneste år oplevet fremgang og har brug for at øge medarbejderstaben, så den positive vækst kan fortsætte. Det lynhurtige fibernet, der dækker det meste af øen, gør Ærø til et oplagt sted at arbejde hjemmefra. Og med en times sejllads til fastlandet og talrige færgeafgange er det nemt og bekvemt at være pendler eller flexpendler. 

Måske ligger din fremtid og venter på dig her på vores lysegrønne ø midt i det sydfynske øhav. Her kan du fokusere på arbejde og karriere, samtidig med at du har tid til din familie og din fritid. 

Velkommen hjem til Ærø!

Med venlig hilsen
Peter Hansted
Borgmester på Ærø