Søbygaard

Borgemsteren og borgere sidder og synger ved bordet   Jørgen otto jørgensen spiller guitar

borddekoration af påskeliljer   barn der sidder ved bord med gaver

En lørdag formiddag tidligt i februar måned samledes omkring 60 personer på Søbygaard til bosætningsteamets allerførste ØLiV & TRIVSEL-arrangement. Vejrguderne smilede fra en skyfri himmel og det løftede forventninger og humøret en ekstra tak.

Med fastelavn i udsigt om blot et par uger, så havde vi besluttet at det overordnede tema for dagen skulle være fastelavn på Ærø. Enhver, der har en snert af kendskab til Ærø, ved, at helligtrekonger, fastelavn og udklædning er taditioner, man som ærøbo glæder sig til.

Søbygaards smukke koncertsal dannede rammer om arrangementet og repræsentanter fra Søbygårds venner stod sammen med bosætningsteamet og andre frivillige klar til at modtage gæsterne.

Således lagde vi ud med at servere kaffe/te og hetvier fra Finn’s Bageri i Søby, hvorefter vi præsenterede de forskellige workshops og de foreninger/personer, der stod i spidsen for disse:

Kokkeskole ved Peter Hansted

Peter er et kendt ansigt, når det drejer sig om ærøske specialiteter. Til denne lejlighed stod han i spidsen for en lille kokkeskole, hvor der blev lavet  ’Hel kål mæ`Ma’  og ’Løwtens Paakar’ .

Sang og historie ved Kim Furdal og Jørgen Otto Jørgensen

Kim Furdal er leder af Ærø Museum og har for nyligt udgivet en bog med ærøske sange og viser således blev dette værksted ledet af ham og tidligere borgmester, Jørgen Otto Jørgensen, der er en talentfuld guitarist.

Kreativ borddækning ved Haveselskabet, Lene Grønne

Haveselskabet stod for kreativ borddækning og de forvandlede koncertsalen til en frodigt forårsscene med mos, løgblomster og troldegrene – et smukt syn.

Historien i området ved Karen Margrethe Fabricius

Karen Margrethe er tidligere leder af Ærø Museum og særdeles kompetent når det gælder rundvisninger og guidede ture overalt på Ærø. Hun tog deltagerne på en rundtur i det skønne område omkring Søbygaard og op ad den smukke sti op til Vitsø Mølle, hvor udsigten over Vitsø er helt enestående.

Ris og rendemasker ved Anne Mie Bang Christensen

Anne Mie er papirkunstner og stod for et værksted, der flød over med inspiration til masker og fastelavnspynt.

Langbordsspisning

Ved middagstid samledes alle deltagerne i salen. De indbydende og smukt pyntede langborde fyldtes hurtigt og folk fik her mulighed for samtale på kryds og tværs og måske gå i dybden med deres forudsætninger for at deltage i arrangementet: Var man ny-tilflytter, måske-tilflytter, Ærø-ambassadør, repræsenterede man en forening eller lignende.

I løbet af måltidet var der lidt underholdning: Karen Margrethe fortalte om fastelavn og blev afbrudt af et par rendemasker, der viste sig at komme fra Traditionen Tro. Kim og Jørgen Otto, samt det til dagen stiftede Søbygaard-kor underholdt med et par sange og der blev overrakt præmie til vinderen af Ærø Museums konkurrence om en ny Ærø-sang.

Da de tykke ærøske pandekager var tygget af munden takkede vi af med fornemmelsen af, at folk var mætte og tilfredse, af både indtryk og den dejlige mad.

Da vi efterfølgende skrev ud til deltagerne for at høre, hvad de syntes om arrangementet, fik vi mange positive svar.