Et klasselokale. Vi ser en hånd, der holder en blyant. Der skrives på papir. I baggrunden anes andre elever, der skriver.

Skolegang

Hvis du og dit barn er på vej til Ærø, er det naturligt, at I som familie har mange overvejelser, når et skoleskift er lige om hjørnet.

Ethvert sceneskift vil være en stor omvæltning for et barn og I er måske allerede godt tilfredse med den nuværende skole. Man ved jo, hvad man har, men ikke hvad man får.

Så spørgsmålene står i kø:

  • Hvornår er det bedst at flytte?
  • Skal barnet involveres i overvejelserne?
  • Hvilken skole skal du vælge?
  • Vil barnet blive glad for den nye skole?
  • Og hvad med venner?

Tøv ikke med at kontakte bosætningsteamet, hvis du har brug for at vende dine tanker med en, der kender de ærøske forhold.

Vi ved, at børn er forskellige - selv indenfor en søskendeflok - og derfor anbefaler vi blandt andet, at du besøger de ærøske skoler, inden du træffer en afgørelse for, hvor dit barn skal have sin skolegang.

Det rette skolevalg vil gøre det lettere for dit barn at falde til, så din familie kan trives som øboer.

Du kan lave en aftale med både den kommunale folkeskole og friskolen om et besøg, en snak og en rundvisning, så du kan få en god fornemmelse, inden du melder dit barn til:

Når den nye skole er valgt - og der er sagt ordentligt farvel til den gamle - handler det om at forberede dit barn bedst muligt og lade barnet mærke, at du har styr på tingene.

Det er nemlig vores vision, at alle ærøske børn trives, samt er socialt og fagligt kompetente.

 

Fritidsliv

Netværk

Godt at vide


Landets mest tilfredse forældre

Danmarks Statistik undersøgte i 2020 forældres tilfredshed med folkeskole og SFO.

Der er spurgt ind til undervisning, trivsel, samarbejde, indsats mod mobning, overgang til ungdomsuddannelser mm. og vi kan fortælle, at blandt alle kommuner i Danmark er de ærøske forældre landets allermest tilfredse, når det gælder den samlede tilfredshed med skolen og nummer to når det gælder den samlede tilfredshed med SFO/fritidshjem. 

Læs den landsdækkende brugertilfredshedsundersøgelse af folkeskolen og SFO 2020

En gruppe børn gynger.


Børn og unge i Ærø Kommune