Ellie, Ann og Kristoffer

Ellie, Ann og Kristoffer 

Hvis du ryster posen, hvad har du så 2 år efter? Du har en dejlig harmonisk familie bosat på Ærø.

Ellie, Ann og Kristoffers historie startede dengang Ann og Kristoffer skulle på ferie. En af deres bekendte havde et sommerhus på Ærø, som de kunne låne. Ann havde tidligere besøgt Ærø, da familien i hendes barndomsår sejlede.

På færgen griber de fleste en Ærøguide for at finde ud af, hvad der sker på Ærø. Det gjorde Ann også og finder reklamen ”Flyt til Ærø”. I sjov siger Ann ”Det er da her, vi skal bo”

Ann og Kristoffer var ligesom mange andre i den situation, at lejligheden i København var for lille. Ann skulle føde inden for nogle måneder og de ville på sigt gerne flytte ud af København og gerne lidt længere væk, men stadig på Sjælland.

Samtalen fortsætter på færgen og de beslutter sig for at ringe til bosætningsmedarbejderen og får arrangeret et møde med hende næste dag. Ferien er hyggelig og de får set sig omkring.

Nå, hjemme i København igen og alt går sin daglige gang. Der bliver talt lidt om Ærø og hvad man får for ”pengene” ved at flytte til Ærø. Kristoffer er udbredt naturmenneske, så han har set mulighederne for at kunne dyrke sine hobbyer, fiskeri og undervandsjagt på Ærø.

Tre måneder senere ringer bosætningsmedarbejderen til dem for at høre, om de stadig er interesseret i Ærø og flytte hertil. Det sætter virkelig gang i processen. Der bliver opsat plusser og minusser, hvor der helt klart er flere plusser. Lejligheden bliver sat til salg og de besøger Ærø flere gang. Kristoffer søger arbejde ved at besøge forskellige firmaer på øen. Han har jo hørt, at ”mund til mund” eller ”her er jeg” er vejen frem på Ærø.

10 måneder efter Ellie kommer til verden, flytter de alle til Ærø. Kristoffer har fået arbejde og Ann er på barsel. De har været så heldige, at deres bekendte, som de lånte sommerhuset af har tilbudt, at de kan bo der.

Nu sidder vi så her, et år efter, at de er flyttet til Ærø. Hvis de ikke havde været på ferie på Ærø og hvis de ikke stod i den situation, hvad så. De greb chancen og ville have fortrudt det, hvis de ikke gjorde. Det har været det hele værd. Den korte proces havde nok ikke været der, hvis de ikke stod i den situation, som de gjorde. Et kommende barn, en lejlighed der var for lille. Ann havde ellers svoret, at hun, der er opvokset i Sønderjylland aldrig skulle ud af København. Punktum, basta. Man har jo et standpunkt, til man tager et nyt.

Kristoffer er lige kommet hjem fra arbejde. Det med at have lang vej til og fra arbejde eksisterer ikke længere, 7 minutter og du står hjemme på matriklen. Ellie fortæller, at hun har været i legestue i dag, så der har været tryk på. Nu sidder hun i sofaen med sutten i munden og bamsen placeret på armen. Nu bliver der budt på the i deres lille hyggelige hjem.

Ann har ikke haft en fast stilling som pædagog, men har haft vikarjobs på tre forskellige arbejdssteder. Det har passet hende fint. Men nu har hun fået en fast deltidsstilling. Så det kører for dem. I København skulle de begge have et fuldtidsjob, for at kunne leve. På Ærø kan man nøjes med mindre.

De har lært meget. Har man stadig sine venner pga. afstanden mellem dem? At mødet med dem bliver mere koncentreret og man taler med hinanden om andre ting end man gør over en middag et par timer en gang imellem. Samtidig finder man ud af, hvem ens virkelige venner er. Hvad værdsætter man i hverdagen. Tiden til hinanden, tiden til at dyrke sine hobbyer. Dog har rykket til Ærø givet dem længere vej til Kristoffers forældre, men er kommet tættere på Anns. Og vandet er stadig imellem dem.

Familien gav Ærø et år og det er der gået. De ønsker at fortsætte deres liv på Ærø. Med tiden dukker det rigtige hus nok også op, så de kan kalde sig husejere. Alt til sin tid. Og mens denne historie er skrevet færdig, har de så netop købt hus på øen.