Skip til hoved indholdet
    Hjem Dansk Arbejdsliv på Ærø

Arbejdsliv på Ærø

Arbejdsliv på Ærø

På Ærø er der arbejdspladser indenfor håndværk, sundhed, kultur, turisme, service, detail, produktion, det digitale, grøn energi og mange andre spændende områder. Og naturligt nok forefindes over tyve forskellige maritime virksomheder på øen.

En digital ø

På Ærø er vi nået langt i processen med at få etableret fibernet over hele øen. Dette er med til at sikre digitalt afhængige virksomheder gode vilkår, men er også afgørende for alle dem der arbejder hjemmefra eller sidder i kontorfælleskab på øen og arbejder for virksomheder i fx. Odense eller København.

Ledige stillinger på Ærø

På Ærø Turist- og Erhvervsforenings  Hjemmeside finder du en oversigt over ledige stillinger på øen. Og på Ærø Kommunes hjemmeside finder du en oversigt over Job i kommunen

Jobsøgning på Ærø

En del virksomheder på Ærø annoncerer ikke efter ansatte, selv om de måske har brug for folk. I stedet bruger de deres netværk og spørger naboen. Det kan derfor være svært at få et overblik over det reelle antal ledige jobs.

Vi anbefaler at du kontakter relevante virksomheder direkte ved at ringe eller sende en uopfordret ansøgning. Det kan også være en god idé at lave et opslag på facebooksiden "Vi hjælper hinanden på Ærø" hvor du kan skrive lidt om dig selv og hvad du leder efter af arbejde.

den lokale telefonbog kan du finde fortegnelser over virksomheder indenfor forskellige erhverv og dermed få bedre overblik over dine muligheder. Det er også en god idé at læse Ærø Ugeavis, hvor der ofte er jobannoncer at finde.

Tænk ud af boksen

På en ø med omkring 6.000 indbyggere kan det være en udfordring at finde et job, der præcist matcher din uddannelse, dine ambitioner og dine drømme.

I begyndelsen kan det give god mening at kaste sig ud i noget nyt, der måske ikke er drømmejobbet, men som til en start kan sikre dig et levegrundlag. Når du så har fået et godt kendskab til øen og har skabt dig et netværk, så dukker der måske fantastiske muligheder op, og du kan få indfriet dine jobmæssige forventninger.

Bliv selvstændig på Ærø

Ærø er et oplagt sted at tage springet og starte egen virksomhed eller på anden måde arbejde selvstændigt med lige netop det du drømmer om.

Med øens lynhurtige fibernet, er rammerne for digitalt fjernarbejde optimale og flere og flere har fået øjnene op for helt nye måder at arbejde på. Er du en af dem, der ønsker at forme et arbejdsliv med mere frihed og selvbestemmelse, så er vores ø et rigtig godt sted at starte. Øen byder på flere spændende fællesskaber og gode kontorfællesskaber, hvor du kan sparre med ligesindede og udbygge dit netværk. Både lokalt og internationalt. 

Uanset hvad du og din virksomhed handler om, kan du blive en del af Ærø Erhvervsforening, som er en god støtte at have med, når din virksomhed skal udvikles og nå ud over stepperne.

Iværksætterkultur

Ærø har en stærk iværksætterkultur, som ofte præges af mødet mellem stolte hånsværkstraditioner og teknologisk nytænkning. Således spirer der i disse år en række succesfulde virksomheder frem på øen. 

De nye virksomheder understøttes og vejledes af det lokale erhvervskontor. Erhvervskontoret tilbyder rådgivning fra fagpersoner, afholder events og kurser og har skabt et godt iværksætternetværk i samarbejde med Fremtidsfabrikken i Svendborg.

Færgen sejler

Statene 2
5970 Ærøskøbing

+45 63525000
flyttilaeroe@aeroekommune.dk

 

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback