Skip til hoved indholdet
    Hjem Dansk Familieliv Om familieliv på Ærø

Om familieliv på Ærø

Familieliv på Ærø

På Ærø har vi de perfekte rammer for dig, der har lyst til et familieliv med tid til fællesskab og nærvær. Måske drømmer du om et liv med bedre balance mellem arbejdsliv og familietid. Måske drømmer du om at forme en hverdag, hvor der er plads til spontane middage i haven, legeaftaler med kammeraterne fra nabolandsbyen og en dukkert i havet efter aftensmaden. 

Mange kommer til Ærø for netop at skabe et anderledes familieliv, end det de måske kommer fra i de større byer. Tanker om det gode børneliv og en hverdag hvor der er plads til at både store og små kan udfolde sig i sit eget tempo, spiller ofte ind i beslutningen om et nyt øliv. At gøre sig sine drømme og ønsker for fremtiden bevidst, er det første og vigtigste skridt mod realiseringen af det familieliv der passer jer bedst.

Fællesskab og tryghed

På Ærø kender vi de mennesker vi dagligt møder i vores lokalområde. Der hilses og småsnakkes på gader og stræder, der vinkes på landevejen og nikkes på cykelstien. Man taler tilmed om at der er "hilse-pligt" her på øen. 

Ærøboerne er kendt for deres åbenhed og hjælpsomhed. Den kultur er med til at skabe et helt unikt miljø, hvor man passer på hinanden, fordi man automatisk er en del af et fællesskab. Den tillid og anerkendelse, vi dagligt viser hinanden på kryds og tværs af samfundslag og generationer er et stærkt udgangspunkt for et rigt og trygt familieliv.

Det skaber et børneliv fyldt med oplevelser, der giver et rigt og nuanceret billede af, hvad det vil sige at indgå i sunde fællesskaber og have venner på tværs af generationer og med forskellig baggrund. 

Naturen som legeplads

Det er ingen hemmelighed at vi er enormt priviligerede på Ærø, når det kommer til de fysiske rammer. Den varierede natur og maritime kultur byder på et væld af muligheder for et aktivt liv, hvor man både sammen med andre og på egen hånd kan fylde sin fritid med aktiviteter i og med naturen.

Tænk at komme med ned og tømme en rejeruse tidligt lørdag morgen og anrette sig sin helt egen rejemad. Eller tænk hvis det var en helt naturlig del af dit barns hverdag at bade i havet med vennerne efter skole, være med til at bygge et hønsehus i baghaven eller ride en tur på en af de islandske heste der græsser i nærheden af jeres hus. 

Et familieliv på Ærø er et liv i tæt forbindelse med naturen. Et liv med lys og luft, strand og hav, mark og skov - alt sammen lige uden for døren.

Statene 2
5970 Ærøskøbing

+45 63525000
flyttilaeroe@aeroekommune.dk

 

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback