En hilsen fra Ærøs borgmester

Danmark har mange dejlige øer, men kun én som Ærø! Øen er nemlig stadigvæk helt sin egen.

Selvom Ærø er særdeles velrenommeret som ferieø, så oplever vi i stigende grad, at flere og flere får øjnene op for det velfungerende helårssamfund, der som alternativ til bylivet kan danne ramme omkring ’det gode liv’. I både 2020 og 2021 havde vi således positive tilflyttertal.

Mange har valgt Ærø efter at have gæstet øen og ønsker nu at opleve de spillevende fællesskaber og den løsslupne natur, der er lige uden for hoveddøren hver dag, året rundt. Og det er opløftende, at flere og flere, der er født på øen, vender hjem igen, når det er tid til at stifte familie.

Fælles for de fleste er drømmen om et harmonisk liv. Med tryghed, frihed og ikke mindst tid. Tid til jord under neglene, måske endda med en grad af selvforsyning. Tid til socialt engagement. Tid til at lære ældgamle traditioner at kende. Og starte helt nye. Tid til at nyde omgivelserne og de mennesker, man holder af.

Ærø Kommune er en af Danmarks allermindste kommuner, men det forhindrer os ikke i at have visionære planer for fremtiden. Især når det gælder bæredygtighed og vedvarende energi, som er områder, hvor vi arbejder strategisk med ambitiøse projekter.

Mulighederne er mangfoldige, når det gælder arbejde og iværksætteri og flere ærøske virksomheder har de seneste år oplevet fremgang og har brug for at øge medarbejderstaben, så den positive vækst kan fortsætte.

Det lynhurtige fibernet, der dækker det meste af øen, åbner op for hjemmearbejdspladsen for mange. Og med de talrige færgeafgange er det nemt og bekvemt at være pendler eller flexpendler.

Optimismen er at finde overalt; med kreativitet som den røde tråd. Der åbner nye spisesteder, overnatningssteder og butikker. Ejendomsmæglerne har travlt, og der bliver heldigvis længere mellem de ledige huse. Og selv de allermindste landsbyer oplever en sand opblomstring.

Måske ligger din fremtid på vores lysegrønne ø midt i det sydfynske øhav - en times sejllads fra fastlandet. Kom og vær med i den gode udvikling. Her kan du fokusere på arbejde og karriere, samtidig med at du har tid til din familie og din fritid.

På Ærø er der højt til himlen og plads til at tænke store tanker, alt imens du skaber det liv, du drømmer om. med fokus på det, som betyder mest for dig.


Velkommen hjem til Ærø!

Peter Hansted
Borgmester i Ærø Kommune

 

 

Peter Hansted, borgmester i Ærø Kommune

Peter Hansted, Borgmester på Ærø


Kommunalbestyrelsen i Ærø Kommune


Live fra kommunalbestyrelsesmøder


 

Velkomstmøde

Herunder kan du få en lille forsmag på det velkomstmøde, du inviteres med til, når du bliver borger i Ærø Kommune.

Læs mere om velkomstmøde for nye borgere på Ærø